20 години ОН КЛИНИК БЪЛГАРИЯ - утвърден международен стандарт на лечение без болка и без операция

Проблем с Хемороиди

Проблем с Хемороиди

Хемороидалната болест преминава през 4 фази 

Когато попитат човек, страдащ от хемороиди или анални фисури, силно ли го боли, той е затруднен да даде точен отговор. За съжаление, не разполагаме с точна скала за определяне силата на болката. Какво би могъл да отговори, освен „боли”, „силно боли” или „ужасно боли”. Макар че е трудно да се опише с думи болката, причинена от хемороиди или фисури, то напълно е възможно да се разграничат 4 стадия в развитието на заболяването.

При определяне на стадиите, специалистите се ръководят от следните параметри: задълбоченост на проблема, физическо състояние на хемороидалните възли, разположение /външни или вътрешни/ и необходим метод на лечение.

И така, кои са стадиите в развитието на хемороидите?

I стадий – начален стадий в развитието на хемороидите. При него се наблюдава разширение на вените и понякога кръвотечение. Като правило няма болка или е много слаба. Страдащите от хемороиди в I стадий, обикновено се опитват да се справят с проблема сами, без помощта на лекар. Те използват народна медицина или свещички, които получават в аптеката. Понякога проблемът не търпи развитие, но често хемороидите преминават в стадий 2. Само професионалното лечение е напълно в състояние да възпре развитието на състоянието.

II стадий – преминаването на хемороидите във II стадий е наистина болезнено. Кръвотеченията са чести, болките пречат при седене, посещението в тоалетната предизвиква неприятни усещания. Всяко физическо натоварване в долната част на корема и областта на таза води до излизане на хемороидите от ануса. В този стадий те все още могат сами да се върнат на предишното си място след дефекация. Преходът на хемороидите във II стадий изисква неотложна лекарска помощ. Домашните средства и свещички от аптеката вече не могат да помогнат. Опитът, натрупан от лекарите на ОН КЛИНИК, международна мрежа от клиники, специализирана в лечението на хемороиди и фисури без операция, сочи: болшинството от пациентите, потърсили помощ, са именно в стадий 2.

III стадий – вътрешните възли излизат всеки път след дефекация и се прибират само с помощ. В този стадий все още е възможно да се справите със състоянието без хоспитализация и без операция. Професионализмът на проктолозите на ОН КЛИНИК го позволява. Благодарение на специално оборудване и на съвременни медицински методи проблемът се решава с няколко посещения, всяко от които продължава броени минути. Стотици хиляди мъже и жени, потърсили помощ в клиниките на международната верига ОН КЛИНИК, са намерили решение.

IV стадий – окончателно и безвъзратно излизане на възлите, кръвотеченията и болката стават непоносими. От този момент може да помогне само класическа операция с упойка, която сама по себе си е доста опасна и е сред най-болезнените. Следоперативният период, изключващ излизане от вкъщи, продължава около 2 седмици.

Обърнете внимание: лечението в ОН КЛИНИК може да се съвмести напълно с обичайния начин на живот. Пациентите идват за манипулация направо след работа, не е необходима специална подготовка, нито гладуване, нито дори клизма.

Да повторим: хемороидите и аналните фисури са сред онези заболявания, с които най-добре е да се справите в зародиш. Ако се оплаквате от запек, сърбежи, болка, кръвотечение или неудобство в аналната област – обърнете се към специалист-проктолог на ОН КЛИНИК още днес.Facebook    Видео канал на Он клиник в YouTube
© 2012 - 2024 "Он клиник - България"
Всички права запазени.