20 години ОН КЛИНИК БЪЛГАРИЯ - утвърден международен стандарт на лечение без болка и без операция

Проблеми с Анална фисура

Проблеми с Анална фисура

Аналните фисури се лекуват без операция

При болка и кръвотечения в аналната област, обикновено човек решава, че има хемороиди. Според специалистите от хемороиди страда около 50% от населението. Сходни симптоми обаче имат и аналните фисури.

Какво представлява фисурата? Фисурата е незаздравяваща цепнатина в аналната област. При дефекация тя причинява силна болка и е съпътствана от кръвотечение. В такива случаи се препоръчва незабавно да се обърнете към проктолог. Само лекар, специализирал в лечението на тази група заболявания, може с увереност да определи от какво са предизвикани симптомите – хемороиди, фисура или – в по-лошия случай – злокачествено заболяване. Най-добре с това се справят специалистите на ОН КЛИНИК – международна верига от клиники, специализирана в Незоперативно премахване на хемороиди и фисури.

Фисурата възниква в резултат на свръхнатоварвания в долната част на корема или в аналната област. Затова често засяга страдащите от запек, бременните жени или родилките. Образувалото се сцепване не зараства от само себе си, за разлика от други рани, и причината е в реакцията на сфинктера. От силната болка сфинктерът се свива, а това възпрепятства зарастването.

Какви са методите за лечение на фисура? Ако заболяването не е с остър характер, може да се започне с т.нар. консервативно лечение: прием на слабителни средства, седящи вани, обезболяващи мазила. То облекчава симптомите, но по същество не решава проблема. Когато заболяването е усложнено от силни болки и интензивни кръвотечения, в обикновена болница или поликлиника най-вероятно ще ви дадат направление за операция. Операцията дава радикално решение, но при нея съществува риск от увреждане на сфинктера като страничен ефект. Следоперативният период е изключително болезнен и трае седмици.

Лечението на анални фисури е възможно и без операция. Проктолозите на ОН КЛИНИК са специализирани в лечението на хемороиди и фисури при амбулаторни условия, без хоспитализация и без операция. Лечението е базирано на наблюдението, че фисурата не зараства, т.к. свиващият се мускул не позволява на раната да се затвори. Вместо да се опитваме да лекуваме раничката, ние въздействаме с ефективни съвременни средства върху мускула и по този начин той се отпуска. При отпускането на мускула, раната започва да заздравява. Пациентът е излекуван от мъчителната фисура без болка и без риск от операция.Facebook    Видео канал на Он клиник в YouTube
© 2012 - 2024 "Он клиник - България"
Всички права запазени.