Реши проблемите НАВРЕМЕ l Бързо и неоперативно в ОН КЛИНИК - София | Пловдив | Варна | Бургас

Лечение на незарастващи РАНИ на краката

Лечение на незарастващи РАНИ на краката

Как да спасите краката си от незаздравяващи рани?

ОН КЛИНИК внедри нов за България метод за лечение, утвърден от международната практика.

Диабетно стъпало, варикозни язви, атонични рани – това са основните разновидности на трудно зарастващите рани. При тях се наблюдава разрушаване на тъканите. Образуването им най-често е в резултат на:

  • протичащ инфекциозно-възпалителен процес;
  • лошо кръвоснабдяване в областта на раната;
  • съпътстващи тежки заболявания – диабет, злокачествени образувания, имунодефицит, авитаминоза;
  • неправилна хирургическа обработка на раната.

Усложненията, които възникват, поразяват кръвоносните съдове и това превръща лечението в изключително сложен и продължителен процес. Какъв е критерият за определяне на тежестта на раната? В случай, че в продължение на 8 седмици, въпреки приложена адекватна терапия, раната не проявява тенденция към зарастване, то тя се смята за хронична. За нормалното зарастване на раната са необходими няколко условия: стерилност на повърхността, краищата на раната да са в максимална близост, възможност на кожата да се възстановява. Ако тези условия отсъстват, зарастването на раната се затруднява.

Възпаление на раната, предизвикано от инфекция, възпрепятства синтеза на нови клетки в кожата. Това от своя страна влошава кръвоснабдяването  в областта на раната и потиска имунитета, който се бори с попадналата в раната инфекция. Затова се препоръчва лечението на трудно зарастващите рани да протича съвместно с лечението на основното заболяване. Наличието на болка и продължаващото увреждане на тъканите се приемат като сериозен показател за задълбочаване на проблема.

Лечението, което се прилага в ОН КЛИНИК е по утвърден метод, в синхрон с последните достижения на медицината. То води до частично или пълно зарастване на раната. Прегледът, който се извършва, включва измерване на дължина, ширина, дълбочина, окръжност и изчисляване на прощ и обем. С помощта на доплерово изследване се определя чувствителността на съдовете. Тези параметри са главни индикатори за начина и  степента на зарастване на раната, за нейната гранулация и епителизация.

Лечението в ОН КЛИНИК е подходящо при всички видове хронични рани. Чрез него се възстановява балансът и се постига удовлетворителна чистота на кожата, създава се стерилност в раната, кръвоснабдяването се подобрява, стимулира се регенерацията на кожата.Facebook    Видео канал на Он клиник в YouTube
© 2012 - 2023 "Он клиник - България"
Всички права запазени.