м. МАЙ - СТАРТИРАЙ лечение в ОН КЛИНИК и вземи своя подарък: БЕЗПЛАТЕН ПРЕГЛЕД

Отстранување на хемороиди и фисури (чирови) без операција

Отстранување на хемороиди и фисури (чирови) без операција

Крај на хемороидите

ОН КЛИНИК  го спроведе неоперативниот метод во Бугарија

Хемороидите се појавуваат кај скоро 50% од населението. Во областа на анусот се наоѓаат крвни садови, кои претставуваат хемороидални јазли. Прекршокот во работата на овие крвни садови го предизвикува проблемот: хемороидалните јазли се зголемуваат, почнуваат да болат и да крварат и како последица - секоја посета на тоалетот е придружена од непријатни чувства и болка. Кај хемороидите се набљудуваат 4 стадиуми на развој. Жалби при хемороиди: чешање и болка за време на излегувањето по нужда, крварење, појава на јазли во аналната област.

Фисурата е незаздравена пукнатина во аналната област. При дефекација таа предизвикува силна болка и е придружена со крварење. Карактеристичните поплаки се: силни болки при дефекација, постојано крварење.

Многу често луѓето што страдаат од хемороиди или фисури (чирови) добиваат упат за операција. Во ОН клиниката овие проблеми се решаваат БЕЗ ОПЕРАЦИЈА.

Зошто препорачуваме да не се подложувате на операција?
• Користењето анестезија при хируршка интервенција е ризично.
• Хируршката интервенцијата е поврзана со компликации.
• 2 недели постоперативен период придружен со болки.
• Загуба на работни денови или денови за одмор.

Лечење во амбулантски услови на Он Клиник:

  • без болка;
  • без операциja;
  • без престој во болница;
  • без промена на начинот на живот.
  • специјален инфрацрвен апарат;
  • модерна радиобранова технологија.

Мора да запамтите!!!

• Не се изложувајте на операција пред да ја посетите ОН Клиниката за второ мислење. Нашите проктолози успешно се справуваат со овие проблеми без операција.

• Хемороиди можат да се излечат во секој стадиум.

• За точна дијагностика на хемороиди е потребно истражување со видеоаноскопија.

• Доколку имате ректално крварење, не се сомневајте веднаш на хемороидите. Задолжително консултирајте се со проктолог, за да може да се утврди точниот извор на крварење.

Во ОН КЛИНИК работиме успешно со пациенти од Македонија. Доколку имате некој од наведените проблеми не се двоумете да не контактирате – Ви стоиме на располагање на тел. 00 359 885 488 088. Јавете ни се и ќе одговориме на сите Ваши прашања.Facebook    Видео канал на Он клиник в YouTube
© 2012 - 2018 "Он клиник - България"
Всички права запазени.