20 години ОН КЛИНИК БЪЛГАРИЯ - утвърден международен стандарт на лечение без болка и без операция

Хемороидите заплашват всеки четвърти

Хемороидите заплашват всеки четвърти

Учените съставиха типичен портрет на пациента с диагноза „хемороиди”

  • Той най-често е на възраст 30-50 години като съотношението с другите възрастови групи е 3:1.
  • Начин на живот – седящ, премествайки се от офисния стол в автомобила, а оттам – във фотьойла пред телевизора.
  • Тегло – наднормено.
  • Режим на хранене – нередовен; похапва „на крак”; любител на пикантни и остри храни, кафе, не пренебрегва и алкохола.
  • Освен това, в рисковата група попадат и тези, които работят продължително в седящо или стоящо положение; заетите с физически труд; жени в следродилен период или в менопауза; заетите в спортове, свързани с високо напрежение.

Рисковите фактори са многобройни и това обяснява разпространеността на хемороидите

По разпространеност хемороидалната болест е съпоставима с простудните заболявания като често страдащите дори не подозират за съществуването й. Хемороидите могат да предизвикат тежки кръвотечения, анални фисури, тромбози, гнойни образувания в аналния канал, отслабване на способността  за задържане на газове и фекални маси. А болката и дискомфорта, които преживяват страдащите е трудно да се опише.

Ако страдате от хемороиди незабавно потърсете квалифицирана помощ

ОН КЛИНИК е специализирана в неоперативно премахване на хемороиди и анални фисури. Проктолозите на ОН КЛИНИК разполагат със специализирана апаратура, с която нееднозначно да установят естеството на проблема.

За премахването на хемороиди в ОН КЛИНИК се прилага комбинирана методика, която води до „изсъхване” на хемороидалния възел и съответно - изчезване. Манипулациите са безболезнени и се провеждат в амбулаторни условия. Престоят в клиниката е не повече от час, след което вие се връщате към нормалното си ежедневие. Има ли смисъл да продължавате да се измъчвате, когато решението е толкова близо до вас?Facebook    Видео канал на Он клиник в YouTube
© 2012 - 2024 "Он клиник - България"
Всички права запазени.