20 години ОН КЛИНИК БЪЛГАРИЯ - утвърден международен стандарт на лечение без болка и без операция

Лечение на варикозни язви при разширени вени

Лечение на варикозни язви при разширени вени

В развитите страни всеки 20 страда от венозна недостатъчност – варикозно разширение на вените, тромбофлебит и други. Ако не се лекува навреме, състоянието може да се задълбочи и да се развият варикозни язви – гнойни мокри рани, които заздравят много трудно и продължително. В България вече се прилага модерно лечение – в българския филиал на международната медицинска верига ОН КЛИНИК функционира специализирано отделение за лечение на трудно зарастващи рани.

Варикозната язва се приема за хроничен рецидивиращ процес. Тя възниква при нарушено хранене на тъканите вследствие на венозен или лимфен застой. Най-често се активира при допълнителни фактори като увредени артерии, захарен диабет, венозна недостатъчност. За сериозността на заболяването говори обстоятелството, че лечението им се поема от хирург.

Причина за състоянието може да се окаже всяка незначителна травма: от случаен удар в автобуса, през синина от дивана, до разранена пъпка от ухапване от комар. Сами по себе си тези увреждания не са опасни, но доколкото са разположени върху тъкан с нарушено кръвоснабдяване, започват и последствията: заради повишеното венозно налягане тъканите започват да отичат, а съдържанието на кислород в тях намалява. В резултат на отока възстановителните процеси се нарушават и вместо зарастнали тъкани остават мъртви, в които се размножават микроби, увреждащи тъканите в съседство.

Лечението, което се прилага в ОН КЛИНИК, е по утвърден и доказан в световната практика метод. То е подходящо при всички видове хронични рани. Чрез лечението се спира възпалителният процес, запазва се еластичността на вените и се стимулира регенерацията на кожата. Процесът на заздравяване на раната, който се изразява в  гранулация и епителизация на тъканите, е тежък и продължителен. Затова не отлагайте! Важно е лечението да започне при първите симптоми –  както за вас, така и за хората около вас.

 Facebook    Видео канал на Он клиник в YouTube
© 2012 - 2024 "Он клиник - България"
Всички права запазени.