20 години ОН КЛИНИК БЪЛГАРИЯ - утвърден международен стандарт на лечение без болка и без операция

Варикозната рана е съпътствана от натрапчива болка

Варикозната рана е съпътствана от натрапчива болка

Българският филиал на ОН КЛИНИК провежда ефективно лечение на хронични рани.

Варикозната рана се появява като усложние на варикозната болест на краката. Раните се образуват в последния стадий на заболяването, най-често поради липса на лечение. Не всички трудно зарастващи рани обаче са резултат от заболяване на вените. Те могат да се появят и в комбинация със захарен диабет, патология на нервите, атеросклероза на съдовете. Но все пак раните от венозен произход са най-разпространени. Срещат се при 2% от възрастното население в развитите страни.

 

Каква е причината?

Застоят на венозната кръв нарушава храненето на тъканите и това провокира тяхното разрушаване и образуване на незаздравяваща рана на крака. Раната не се отваря при здрава кожа. Предвестник за появата й са измененията по кожата – тя загрубява, променя цвета си, зачервява се, появява се сърбеж и оток. След незначителна травма, а понякога и без да е имало такава, се оформя раничка, която, вместо да се затвори бързо, се увеличава и започва да боли. В комбинация с инфекция окончателно се формира клиничната картина на състоянието. ОН КЛИНИК прилага в България модерен метод за лечение на труднозарастващи рани от венозен произход, който води до затварянето им.

Основно оплаквание при варикозните рани е болката. Болката е особено натрапваща се. Тя предизвиква безсъние и раздразнителност. Освен това, нарушената цялост на кожата затруднява страдащия в рутинните му ежедневни навици – затруднен е в поддържането на лична хигиена, става трудноподвижен заради опасността от нараняване, дори обуването се превръща в тежест.

Лечението е продължително и трудно. Преди всичко е необходимо да се определи степента на развитие на процеса. Затова правилната диагностика е от огромно значение за назначаване на бъдещата терапия. Не се препоръчва самолечение. Специализираното лечение в ОН КЛИНИК е свързано с обработка на раната и използване на специални превръзки, съдържащи противовъзпалителни вещества и лечебни съставки. В резултат се нормализира кръвоснабдяването в тъканите и се стимулира процесът на възстановяването им.Facebook    Видео канал на Он клиник в YouTube
© 2012 - 2024 "Он клиник - България"
Всички права запазени.