20 години ОН КЛИНИК БЪЛГАРИЯ - утвърден международен стандарт на лечение без болка и без операция

Как варикозните рани се превръщат в хронични?

Как варикозните рани се превръщат в хронични?

ОН КЛИНИК прилага модерен метод за лечение.

Всеки пети, страдащ от варикозна болест, рискува да се сдобие с отворена рана. Трудно зарастващата рана на крака се появява заради нарушено кръвоснабдяване. Тя е сериозно усложнение на варикозната болест, атеросклерозата или захарния диабет. Главната задача на лекаря е да разпознае причината за усложненето и да назначи правилно лечение, което да коригира нарушеното кръвоснабдяване.

Варикозните язви измъчват 1% от населението и 20% от хората със заболявания на вените. Те се появяват в резултат на  тежко нарушение на венозния отток по дълбоките и повърхностни вени. Основен фактор за образуването им е повишеното налягане във вените на краката. Отворената рана се появява при задълбочаване на състоянието с разширените вени на краката, при отсъствие на лечение или неправилна терапия. Тя се предшества от уплътняване и пигментация на кожата в засегнатата зона. Съпътстващи оплаквания са: усилване на болката във вените, умора в краката, отоци, нощни сърбежи, кожата загрубява и в долната част на крака се образува язва.

Изключително важно е раната да се наблюдава - ако в рамките на 3 месеца и повече не заздравява, то тя се превръща в хронична и лечението й е много по-продължително и трудно. При тази ситуация не отлагайте консултация със специалист! Българският филиал на най-голямата международна медицинска мрежа ОН КЛИНИК разполага със специализирано отделение за лечение на трудно зарастващи рани на краката.

Точна диагноза може да постави само специалист в областта. За да се установи причината, незаменима помощ оказва ултразвуковото сканиране на кръвоносните съдове. А също и определяне на основните параметри на раната - дължина, ширина, дълбочина, окръжност на раната.

Как протича лечението? При лечение на трудно зарастващите рани целта е да се нормализира кръвоснабдяването в тъканите,  да се почисти инфектираната повърхност на раната и некротичните тъкани и да се стимулира процесът на възстановяване на тъканите.

Лечението в ОН КЛИНИК засилва кръвотока и активира обменните процеси в тъканите. То се провежда по индивидуална схема  и включва серия от процедури в зависимост от тежестта на състоянието. Хроничната рана зараства частично или напълно.Facebook    Видео канал на Он клиник в YouTube
© 2012 - 2024 "Он клиник - България"
Всички права запазени.