20 години ОН КЛИНИК БЪЛГАРИЯ - утвърден международен стандарт на лечение без болка и без операция

Как се появяват варикозните рани?

Как се появяват варикозните рани?

Знаете ли, че нелекуваните разширени вени на краката могат да прераснат във варикозни рани?

Варикозната язва засяга долната половина на крака. Тя се образува на фона на цял комплекс от симптоми, които, ако бъдат разпознати навреме, гарантират успешно лечение. Затова е много важно при първите съмнения да се свържете със специалист в областта. ОН КЛИНИК разполага със специализирано отделение за лечение на варикозни рани от венозен произход.

 

Как започва всичко?

В началото се наблюдава оток в крайниците, чувство за тежест, загряване и сърбеж в зоната на краката. Успоредно с това се появяват и видими изменения: разраства се мрежата от синеещи кръвоносни съдове, по кожата се появявт пигментни петна с виолетов или пурпурен оттенък. Петната впоследствие се сливат и образуват голяма пигментна зона. Кожата в зоната на възпалението се удебелява, става болезнена и придобива специфичен „гланциран” вид.

Последващите симптоми...

Възпалението на тъканите се разпростира по кожата и тя става плътна и неподвижна – страдащият не може да я прищипе. След това кожата се зачервява и когато епидермисът започне да се лющи и образува белезникав налеп, е въпрос на време раната да се отвори. Ако и на този етап не се вземат мерки, раната продължава да се разраства – както на ширина, така и в дълбочина. Състоянието се усложнява с интензивна и усилваща се болка и отделяне на секрет – кръв, смесена с полупрозрачна течност, а в тежките случаи – гной, придружена от неприятна миризма.

Как протича лечението?

Лечението в ОН КЛИНИК има за цел да подобряви кръвоснабдяването в съдовете и да възстановяви структурата на тъканите. Първо се извършва специализиран преглед, по време на който се измерва дължина, ширина, дълбочина, окръжност на раната. След това лекарят диагностицира чувствителността на кръвоносните съдове. Лечението се провежда по индивидуална схема от процедури в зависимост от тежестта на състоянието. То води до частично или пълно зарастване на хроничната рана.Facebook    Видео канал на Он клиник в YouTube
© 2012 - 2024 "Он клиник - България"
Всички права запазени.