20 години ОН КЛИНИК БЪЛГАРИЯ - утвърден международен стандарт на лечение без болка и без операция

Хемороидите и фисурите не минават от само себе си. Те трябва да се лекуват

Хемороидите и фисурите не минават от само себе си. Те трябва да се лекуват

Кръв, болка, неприятни усещания в аналната област – всичко това е сериозен повод да запишете час за прием при специалист. Тези явления, добре познати на голяма част от нас, могат да се окажат симптоми на различни заболявания – от хемороиди и анални фисури /сцепвания/ до ракови образувания. Появата на хемороиди /вътрешни или външни/ е следствие от разтягане на хемороидалните възли в резултат на повишено налягане в съдовете на правото черво. Причина може да бъде постоянният запек, неправилното хранене, раждането. Болните изпитват нечовешки мъки, но често се страхуват да посетят проктолог. Както се казва – боли ме, но ме е срам.

Как да се избавим?

До скоро за радикално средство за премахването на хемороиди и анални фисури се смяташе хирургическата операция. Пациентите прекарват в стационар 7-10 дни, а мъчителният следоперативен период при някои продължава и месеци. Съществувалите в миналото неоперативни методи за лечение на хемороиди и фисури са облекчавали страданията на пациентите временно. Въпреки това операционната маса не е било възможно да бъде избегната.

В международната мрежа от клиники ОН КЛИНИК 96% от страдащите могат да се разделят с хемороидите или фисурите в амбулаторни условия и без операция. Колкото по-рано пациентът потърси специалист, толкова по-безболезнено, ефективно и без усложнения ще протече лечението и съответно резултатите ще са по-добри. Важно е да се знае, че съвременната апаратура позволява да забравите за неприятното и болезнено изследване на дебелото черво. А манипулацията по отстраняването на хемороидалния възел не изисква поставяне на упойка.

Къде да се избавим от тях?

ОН КЛИНИК разполага със специализирано прокотологично отделение. Тук практикуват първокласни специалисти, специализирали в чужбина. Приемът става с предварително записване на час по телефона. В клиниката ще ви посрещнат и настанят грижовни администратори. За да се постави диагноза и да се проведе точното лечение, лекарите разполагат с необходимото им оборудване. Обикновено лечението отнема 3-4 посещения в зависимост от тежестта на заболяването. През това време пациентът пълноценно работи, домакинства, шофира. Единственото ограничение по време на лечението е отказът от алкохол.


В ОН КЛИНИК може да се консултирате за състоянието на дебелото черво, а лечението е:

  • БЕЗ ОПЕРАЦИЯ.
  • БЕЗ БОЛКА.
  • БЕЗ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ.


Facebook    Видео канал на Он клиник в YouTube
© 2012 - 2024 "Он клиник - България"
Всички права запазени.