20 години ОН КЛИНИК БЪЛГАРИЯ - утвърден международен стандарт на лечение без болка и без операция

Какво знаем за псориазиса?

Какво знаем за псориазиса?

Редица известни личности са страдали от неприятното кожно заболяване – Хенри Форд, Йосиф Сталин, Бенджамин Франклин, както и фамилията Рокфелер. Днес медицината е в състояние да помогне на страдащите. А за този, който открие лек за заболяването, има обещана Нобелова награда.

Псориазисът е кожно заболяване с хроничен характер. Проявява се с червени петна по кожата, които предизвикват сърбежи, побеляват и започват да се лющят. Причината е в прекалено бързия разстеж на кожните клетки – нормално те растат постепенно и впоследствие „отмират” за около 4 седмици. При псориазиса обаче този процес е доста забързан и се случва за дни, а не за седмици. Така става натрупване и наслагване на мъртви клетки и образуване на плаки (удебеляване на кожата на засегнатите места).

Най-често проблемните зони са лакти, скалп, ръце, колена и долната част на гърба. При утежняване на състоянието се засягат и ставите, когато вече се появява и болка. Затова не експериментирайте със себе си – консултирайте с квалифициран дерматолог. ОН КЛИНИК разполага със специализирано дерматологично отделение за лечение на псориазис без хормони.

Важен факт! Псориазисът не е заразен и не може да се разпространи чрез допир, нито чрез споделяне на общи прибори. Има различни теории за поява на заболяването, но нито една от тях не е в състояние да даде категоричен отговор. Смята се, че е наследствено автоимунно заболяване, както и резултат на силен стрес. Каквито и да са причините обаче медицината е насочила сериозни усилия към търсене на решение за облекчаване на страданието.

Говорим за истинско страдание – физическо и душевно. Има случаи, при които се засяга голяма част от тялото и усещанията за дискомфорт са подсилени от чувство за срам, неудобство и нежелание за социални контакти.

Към днешна дата лечението е насочено към постигане на трайно затишие (ремисия) на оплакванията. На практика, псориазисът е нелечимо заболяване, но е напълно във възможностите на съвременната медицина да се справи за дълъг период от време с раздразнената кожа. Он клиник – международен медицински център - разполага със серия продукти на остовата на кал и соли от Мъртво море, с които се постига контрол върху състоянието. Резултатите започват изразително да се проявяват след 2-рата седмица на употреба. При 85% от страдащите оплакванията се премахват или съществено намаляват. А ремисиите продължават между 6 и 18 месеца. Тайната в благотворното действие е в липса на кортикостероидни хормони, които в началото дават сериозен резултат, след което заболяването се завръща с още по-голяма сила. Ако очаквате чиста и мека кожа само след 2 седмици, обадете се и запишете час в ОН КЛИНИК!Facebook    Видео канал на Он клиник в YouTube
© 2012 - 2024 "Он клиник - България"
Всички права запазени.