20 години ОН КЛИНИК БЪЛГАРИЯ - утвърден международен стандарт на лечение без болка и без операция

Хемороидите се появяват и от спорт

Хемороидите се появяват и от спорт

Ако сте предразположени към поява на хемороиди, избягвайте сериозните физически натоварвания. Някои силови спортове, като фитнес и вдигане на тежести, могат да активират хемороидалната болест. При тях се повишава налягането в малкия таз, което разширява вените в аналната област и води до образуването на хемороидални възли. Други спортни занимания, активиращи хемороидите са карането на колело, мотоциклет и конна езда.

Не всички спортни активности обаче са противопоказани. Изключително полезно е плуването, спортното ходене и гимнастиката. Умереното движение създава баланс в кръвообращението в малкия таз и предпазва от застой или повишено налягане.

Хемороидите са коварно и прикрито заболяване. Те се развиват продължително и незабелязано, без да създават сериозен дискомфорт. Неприятностите започват с болка, нетърпим сърбеж и постоянно парене в областта на аналното отверстие, особено чувствително по време на дефекация. След това се появяват кръвотечения от дебелото черво.

Веднъж появили се, хемороидите следва да се подложат на специализирано лечение. Най-доброто решение на проблема е неоперативният метод. В ОН КЛИНИК се прилага утвърден в световната практика комбиниран метод, при който хемороидите се отстраняват безкръвно и безболезнено. В зависимост от степента им на развитие специалистът може да използва латексна лигатура, инфрачервена коагулация или радиочестотна технология. В резултат – хемороидалният възел „изсъхва” и до 10 дни отпада. През това време не се налага каквото и да е ограничение в ежедневието ви, нито ползване на болничен. Вие можете да шофирате, да работите, да се забавлявате. ОН КЛИНИК – за да не се отказвате от спорта!Facebook    Видео канал на Он клиник в YouTube
© 2012 - 2024 "Он клиник - България"
Всички права запазени.