20 години ОН КЛИНИК БЪЛГАРИЯ - утвърден международен стандарт на лечение без болка и без операция

Лечението на варикозните язви вече е успешно

Лечението на варикозните язви вече е успешно

Сред незаздравяващите рани на краката тези от венозен произход са сред най-разпространените

Те възникват като усложнение на разширени вени и тромбофлебит и се наричат варикозни язви. Появяват се обикновено по повърхността на долната част на краката. Ако в продължение на 8 седмици, въпреки адекватна терапия, раната не проявява тенденция към зарастване, то тя се смята за хронична. В българският филиал на международната медицинска верига ОН КЛИНИК - София  успешно работи специализирано отделение за лечение на хронични рани. Методът, който се прилага, е утвърден в световната практика.

Варикозните рани са дълбоки и заздравят  много трудно във времето

Те имат форма на окръжност, понякога с много големи размери, краищата им са оточни и плътни. Кожата около язвата променя цвета си и придобива пурпурно-син оттенък. Дъното на язвата може да гнои, всичко това е придружено от силни болки в краката.

Как се появява раната?

Заради застоя на венозната кръв се нарушава храненето на тъканите. Липсата на кослород в тъканите провокира разрушаването им и така се образуват труднозарастващите рани. Дори и най-малката раничка не заздравява, даже напротив -  увеличава се. Впоследствие възниква и риск от инфектирането й  и допълнително задълбочаване на състоянието.

Първите оплаквания са свързани с оток на краката, тежест, уплътняване на кожата. Кожата с варикозна язва е силно чувствителна към всякави въздействия и затова самолечението може да предизвика допълнителни усложнения.

Как може да се противодейства?

Преди всичко е необходима профилактика и своевременно лечение на варикозната болест. Методът, който внедри ОН КЛИНИК в България, е съобразен с последните достижения на медицината. Чрез терапия ЛАЗЕРНА БИОСТИМУЛАЦИЯ се цели частично или пълно зарастване на раната. Важни етапи в този процес са стимулиране на нейната гранулация и епитализация. Чрез комплексен подход се подобрява артериалният кръвоток, укрепват се съдовете, раните се почистват и третират на всяко посещение. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО бърз ефект има НАМАЛЯВАНЕ на БОЛКАТА ОТ РАНАТА. Лечението в ОН КЛИНИК дава възможност на всеки човек, страдащ от хронични незаздравяващи рани, да се справи с проблема и отново да стъпи уверено на краката си.Facebook    Видео канал на Он клиник в YouTube
© 2012 - 2024 "Он клиник - България"
Всички права запазени.